ARV OCH LOGGA

Vårt namn och vår logga kombinerar vårt företags mer än hundraåriga arv och engagemang i avancerad elfordonsteknik.

Loggan förenar oss med vårt förslutna samtidigt som den gör ett djärvt uttalande om vår framtid, förkroppsligar andan och identiteten hos en brittisk fordonsikon i formen av en målmedveten bevingad häst.

LOGGA

HÅLLBAR

När det kommer till människors och planetens hälsa finns det ingen snabb lösning. Vi tror att det är dags att bygga en helt ny form av transport: en som respekterar klimatet, bidrar till att hålla utsläppen på en minimal nivå och ger alla en bättre upplevelse av stadslivet. Det är därför vi skapar nytt från grunden istället för att försöka anpassa traditionella modeller till nya koncept. Vi har tänkt igenom allting som finns i en bil – från drivlinor, material och konstruktionstekniker till smarta funktioner.

INNOVATION

Att följa det vedertagna ligger inte i vårt DNA. Vi gör mer än vad som förväntas och med en gnista av kreativitet. Det är det som gör våra fordon så klassiska, från den legendariska taxiserien FX till dagens allra senaste eldrivna sortiment.

Vi byggde världens mest avancerade eldrivna taxi.

Vi öppnade Storbritanniens enda tillverkningsanläggning avsedd endast för tillverkningen av eldrivna fordon.

Vi blev ett kompetenscentrum för elektrifiering och lättviktskonstruktion med Geely-gruppen.

Vi krossade förutfattade meningar om vad en eldriven skåpbil kan göra.

Tillverkade fordon byggda för en hållbar livslängd på 15 år.

Med en upprorisk anda är vi entusiastiska över att föra vår positiva mobilitetsrevolution till fler städer och fler människor.

Och det bästa av allt? Vår berättelse är långt ifrån till ända. Vi ser med spänning fram emot det som kommer härnäst.

  • Inspirationen till den nya varumärkeslogotypen kom från en kombination av vår historia, taxibranschen och mytologin
  • I centrum finns hästen. Det var med hästen som all taxiverksamhet började – med hjälp av häst och vagn kunde människor välden över förflytta sig lättare
  • Många av hästens karaktärsdrag finns både hos LEVC:s produkter och hos människorna som kör dem: pålitlighet, stabilitet, säkerhet och aldrig långt borta när hjälpen behövs
  • Inspirationen till vingarna kommer från Pegasus som alltid var redo att hjälpa hjälten att gå dit andra inte kan gå och göra det som andra inte kan göra.

VÅR VISION

ATT BLI DEN LEDANDE LEVERANTÖREN AV HÅLLBAR KOMMERSIELL MOBILITET

Vi är i grunden ett framstegsvänligt, framåtblickande företag och vi är fortfarande respektfullt medvetna om vårt förflutna och våra grundares vision: att tillverka fordon som är det definierande temat i sin klass. Vi förblir engagerade i och trogna mot det konceptet, men vi utökar också vår räckvidd och vårt varumärke på den globala marknaden.

Den visionen kommer med förnyat ansvar för miljön. Våra fordon måste möta de strängaste utsläppsstandarderna i världen. Genom användning av integrerad elfordonsteknik och avancerade material har även den klassiska svarta Londontaxin blivit grön.

Vi kommer att fokusera på storstäder runt om i världen som står inför samma utmaningar relaterade till urbanisering, dålig luftkvalitet och den växande efterfrågan på säker, tillgänglig mobilitet från punkt-till-punkt.

 

ETT ENGAGEMANG FÖR MILJÖN

Med förnyat fokus på de negativa effekterna av dieselmotorer och restriktiv lagstiftning som kräver nya tekniker som exempelvis nollutsläppsfordon, är vi stolta över att vara i framkanten av omställningen till en grönare framtid. Genom hela vår historia har vi drivits av passagerarnas behov. Nu drivs vi av den här planetens behov.

Som du kanske förväntar dig av nästa generation eldrivna fordon, har även vår nya produktionsanläggning byggts och designats för att vara grön. Tak- och grundvatten återvinns genom ett nätverk av naturliga vattensamlingar som är hem för en mängd olika djurarter, inklusive skyddade arter som den större vattensalamandern. Faktum är att allt vatten som används på plats renas och återvinns på detta sätt.

LEVC är engagerar sig i att göra en positiv skillnad och ha en avgörande påverkan genom teknik och ledande principer. Genom att jobba tillsammans med stadsplanerare och administratörer kan vi kartlägga en bättre framtid för storstäderna – med våra grönare fordon som nyckel.

Vi hjälper dem att nå målen för ren luft genom nollutsläppskapacitet och minskar trafikstockningarna med högre passagerarkapacitet och klassledande manövrerbarhet.

KULTURELL GENOMSLAGSKRAFT

Det är svårt att föreställa sig en film eller ett tv-program som utspelar sig i London som inte har ett av våra fordon i bakgrunden. Från “Carry on Camping” till “Captain America: Civil War” avbildas London och Storbritannien ofta på film genom att just ett särskilt fordon syns – den klassiska svarta taxin.

Under avslutningsceremonin för OS i London 2012 var både FX4 och TX4 med i ett bländande firande av huvudstaden, på en fantastisk scen uppbyggd som den brittiska flaggan Union Jack.

“Tootles the taxi”, titelhjälten i en populär Ladybird-barnbok (en annan brittisk klassiker) har dykt upp som både en FX3 och en FX4 i efterföljande upplagor. Det är ingen underdrift att säga att flera generationer britter har vuxit upp med våra fordon och känt dem redan från start.