30.03.2022

LEVC UTSER EN TREDJE ÅTERFÖRSÄLJARE I SVERIGE

LEVC utser en tredje återförsäljare i Sverige

Ansty,mars 2022– LEVC (London Electric Vehicle Company) tillkännager idag utnämningen av sin senaste skandinaviska återförsäljarpartner, Nybergs Bil i Sverige, för företagets branschledande elektriska TX Taxi och VN5 Van.

Nybergs Bil verkar från det blomstrande storstadsområdet runt Jönköping, cirka 15 mil öster om Göteborg, och utökar det totala antalet partners i landet till tre. Efter att redan ha säkrat den första försäljningen av TX Shuttle kommer Nybergs Bil att förse kunder i Jönköping- och Nässjö-områdena med komplett försäljnings- och eftermarknadsstöd för elektriska TX- och VN5-fordon.

Utnämningen är det senaste steget framåt i LEVCs fortgående tillväxtstrategi, med fordon som nu säljs på 21 marknader runt om i världen. Företagets senaste satsningar i Sverige bygger på LEVCs europeiska täckning med över 30 utsedda återförsäljare.

Oavsett om kunder i Sverige väljer TX eller VN5, betalar de inte mer än 360 SEK i årlig vägtrafikskatt. LEVC-modellerna är också fullt berättigade till den svenska regeringens ”miljöbilsbonus” på upp till 30 000 SEK per fordon.

“Sverige leder vägen när det gäller att påskynda och främja införandet av hållbara transporter, vilket innebär att teknologierna i LEVCs TX och VN5 är idealiskt positionerade för att möta den växande efterfrågan på hållbara transporter i regionen. Utnämningen av Nybergs Bil är ett viktigt nästa steg i att driva vår mycket ambitiösa tillväxtstrategi som kommer att fortsätta att förvandla LEVC.”

Joerg Hofmann VD för LEVC, säger:

LEVCs elektriska TX taxibilar och VN5 skåpbilar kan eliminera räckviddsångest, minimera CO2 utsläpp och optimera lönsamhet och tillgänglighet tack vare sin unika eCity-teknik. TX Taxi erbjuder en ren elektrisk räckvidd utan utsläpp på 103 km och har en total räckvidd på upp till 512 km tack vare sin innovativa räckviddsförlängande teknologi. Den gör det möjligt för upp till sex passagerare att njuta av generös flexibilitet och utrymme, en bekväm, avkopplande åktur som är rullstolsanpassad, för ett helt arbetspass, utan att behöva stanna och ladda batteriet, tack vare den inbyggda räckviddsförlängaren.

VN5 Van, som klarar en bruttonyttolast på 830 kg och delar samma lätta aluminiumkonstruktion och avancerade eCity-teknik som TX Taxi, ger förare en Pure EV-räckvidd på över 102 km, förstärkt av räckviddsförlängaren till mer än 513 km.

Genom en snabbladdning med 50kW DC kan batterierna i både LEVC TX Taxi och VN5 Van laddas upp till 80% kapacitet på cirka 30 minuter.

“Vi är väldigt glada och stolta över att vara en av de första återförsäljarna av LEVC i Sverige och börja 2022 med ett nytt varumärke. Genom denna satsning och samarbete stärker vi vårt utbud för att tillhandahålla gröna mobilitetslösningar som är helt i linje med våra hållbarhetsmål. LEVC är ett mycket spännande varumärke med unik design och innovation, och otroliga anor. Vi ser en stor potential i att erbjuda hållbara transportlösningar med elektriska TX taxi och VN5 van.”

Robert Bloom VD för Nybergs Bil, säger:

Varje LEVC-modell ger kunderna fullständig sinnesfrid, tack vare en fordonsgaranti på 3 år/190 000 km och en femårig batterigaranti med obegränsad körsträcka. Varje modell är byggd i Storbritannien vid LEVCs specialbyggda tillverkningsanläggning i Ansty, Coventry. Den toppmoderna anläggningen är också hem för ett forsknings- och utvecklingscenter, förutom avancerade kvalitets- och testanläggningar.