26.11.2021

LEVC FORTSÄTTER ATT TA ÖVER EUROPA GENOM ATT UTSE NYA ÅTERFÖRSÄLJARE I SÖDRA SVERIGE

LEVC fortsätter att ta över Europa genom att utse nya återförsäljare i Södra Sverige

Ansty, november 2021 – LEVC (London Electric Vehicle Company) fortsätter att ta över Europa då man utser den första återförsäljarpartnern i södra Sverige.  Återförsäljaren Liljas Personbilar AB blir nytt hem för TX och VN5, och ger support för LEVC-försäljningen i Sverige.

Till en början servade Liljas Personbilar AB hela Sverige, men nu har den fristående återförsäljaren beslutat att fokusera på södra Sverige.  Kalmar och Växjö blir de nya platserna för LEVC-försäljning inom Liljas Personbilar AB. Intresset hittills har varit en framgång och även om den nya återförsäljaren bara har kunnat ge smakprov på det kommande partnerskapet i Sverige, har de redan haft stort intresse från kunder.

“LEVC och Liljas delar många värderingar. Båda våra företag har en historia som går nästan lika långt tillbaka som själva bilen. Med det sagt strävar vi båda alltid efter att vara innovativa och relevanta. Därför kändes vårt samarbete väldigt naturligt från start. Vi ser fram emot att presentera LEVC för våra kunder som gillar det där riktigt klassiska utseendet, men som fortfarande älskar teknik och innovation.”

Anna Wansland VP för Liljas Group, sa:

LEVC’s electric vehicles bring all the benefits of electric drive to the Swedish market, with none of the drawbacks of range anxiety. With their innovative eCity technology, both the TX and TXShuttle offer zero-emission driving for 101km and a flexible range of over 510 km utilising range-extending capabilities. Offering comfort and convenience for both driver and passengers, TX models are designed to provide a spacious environment throughout the cabin for up to six passengers. 

“Den kontinuerliga tillväxten för våra branschledande produkter och teknologier på nya marknader över hela Europa är en mycket spännande tid för LEVC. Jag är oerhört glad över att kunna presentera ytterligare ett samarbete och välkomna två nya LEVC-hem i Sverige. Som en ledare i Europa inom elfordon och hållbarhet kommer Sverige att vara en fantastisk plats för framtiden för våra produkter.”

Joerg Hofmann VD för LEVC, tillade:

“Vi är mycket glada över att kunna tillkännage ännu en återförsäljare i Europa och återigen öppna LEVC för en ny marknad. Denna viktiga europeiska expansion är absolut nödvändig för LEVC och eftersom Sverige är en ledare i Europa när det gäller plugin-fordon är vi stolta över att kunna meddela de nya platserna.”

Martin Rada direktör för LEVC Europe, sa:

“Vi har redan sett ett gigantiskt intresse för VN5 med dess enorma lastutrymme, korta vändradie och höga komfort. När det gäller elbilstransporter av den här storleken får du vanligtvis inte alla tre.”

Oscar Cullberg vd för Liljas Personbilar AB, avslutar:

LEVCs elfordon tillför alla fördelar med eldrift till den svenska marknaden, utan någon av nackdelarna med räckviddsångest. Med sin innovativa eCity-teknik erbjuder både TX och TXShuttle nollutsläppskörning under 101 km och en flexibel räckvidd på över 510 km med hjälp av möjligheter till räckviddsförlängning. TX-modellerna erbjuder komfort och bekvämlighet för både förare och passagerare, och är designade för att ge en rymlig miljö i hela kupén för upp till sex passagerare.

VN5, LEVCs nya elektriska skåpbil, är baserad på samma innovativa arkitektur och beprövade eCity-teknik som LEVCs TX eltaxi. Med en räckvidd vid Pure EV på över 100 km och en total flexibel räckvidd på 489 km är VN5 idealisk för stadsleveranser i nollutsläppsläge, såväl som längre resor utanför staden. Den mer sparsamma föraren kan uppnå en räckvidd på 121 km vid Pure EV (ren elddrift), enligt WLTP-stadsmetoder*. VN5 lanserades på den europeiska marknaden i maj 2021.

Liljas Personbilar AB kommer att tillhandahålla fullständig support för försäljning och service för LEVCs TX eltaxi och VN5 elskåpbil, vilka började tillverkas vid företagets toppmoderna anläggning för tillverkning av elfordon i Ansty, Coventry i slutet av förra året.