13.12.2021

LEVC UTSER YTTERLIGARE TVÅ ÅTERFÖRSÄLJARE I SVERIGE NÄR DEN AMBITIÖSA TILLVÄXTSTRATEGIN FORTSÄTTER

LEVC utser ytterligare två återförsäljare i Sverige

Ansty, december 2021 – LEVC (London Electric Vehicle Company) har tillkännagivit utnämningen av ytterligare två återförsäljare i Sverige för sitt banbrytande utbud av elektriska taxibilar, minibussar och skåpbilar, Team Autocar och GT Bil. Team Autocar är baserat i Österåker, 32 km nordost om Stockholm, och GT Bil i Arlandastad, 40 km norr om huvudstaden. Team Autocar i Österåker kommer att ge både försäljnings- och eftermarknadsstöd, GT Bil i Arlandastad börjar med efterförsäljning för LEVCs ikoniska svarta London-taxi TX, TX Shuttle och VN5 Van.

 

Utnämningarna representerar det senaste steget i LEVCs ambitiösa tillväxtstrategi, som redan har tagit företaget in på 21 marknader över hela världen. Efter etableringen av ett nytt centraleuropeiskt kontor i Frankfurt 2019, har de senaste satsningarna i Sverige höjt antalet LEVC-försäljnings- och servicepartners inom kontinentala Europa till 33.

“Vår tillväxtstrategi kommer att omvandla LEVC från en 90 % inhemsk försäljningsbas till 60 % export fram till 2024 och att etablera ytterligare två återförsäljare i Sverige är en viktig milstolpe på den resan. Sverige har en lång historia av att främja hållbara transporter, och vi är stolta över att samarbeta med Team Autocar och GT Bil för att hjälpa till att leverera en rad lösningar för e-mobilitet.”

Joerg Hofmann VD för LEVC, säger:

Varje LEVC-fordon drar nytta av en lätt aluminiumkonstruktion och stöds av företagets banbrytande eCity-teknologi. Detta system kombinerar en helt elektrisk drivlina som ger nollutsläppsmobilitet med en inbyggd räckviddsförlängare för optimal flexibilitet och effektivitet. När det gäller TX säkerställer denna teknik en ren elektrisk räckvidd på 101 km och en flexibel räckvidd på mer än 510 km, medan skåpbilen VN5 kan leverera en ren elektrisk räckvidd på över 98 km och en total flexibel räckvidd på mer än 489 km.

 

Oavsett om kunder i Sverige väljer TX eller VN5, betalar de inte mer än 360 SEK i vägtrafikskatt. LEVC-modellerna är också fullt berättigade till den svenska regeringens ”miljöbilsbonus” på upp till 70 000 SEK per fordon.

“Vi är stolta över att representera LEVC i Sverige. Vi har länge beundrat företagets utbud av elfordon. Vi är säkra på att deras unika design, exceptionella effektivitet, tillgänglighet och förstklassiga komfort kommer att ge en konkurrensfördel på den svenska marknaden. Efterfrågan på eldrivna och laddbara fordon fria från räckviddsångest fortsätter att växa snabbt i Sverige. Med tanke på den otvivelaktiga attraktionskraften hos TX taxi och VN5 skåpbil förväntar vi oss att efterfrågan från våra kunder är hög, och vi är övertygade om att vi kan hjälpa till att ytterligare påskynda LEVCs tillväxt och bidra till dess framgångssaga.”

Nicklas Unnerstad VD för Team Autocar och GT Bil, säger:

Varje LEVC-modell ger kunderna fullständig sinnesfrid, tack vare en fordonsgaranti på 3 år/193 000 km och en femårig batterigaranti med obegränsad körsträcka. Varje modell är byggd i Storbritannien vid LEVCs specialbyggda tillverkningsanläggning i Ansty, Coventry. Den toppmoderna anläggningen är också hem för ett forsknings- och utvecklingscenter, förutom avancerade kvalitets- och testanläggningar.

“På LEVC utvecklar, konstruerar och bygger vi våra fordon enligt högsta möjliga standard, och vi tillämpar liknande rigorösa kriterier när vi väljer partners för att återförsälja våra fordon och förse våra slutkunder med den allra bästa möjliga eftermarknadsservicen. Team Autocar och GT Bil representerar en utmärkt matchning för våra varumärkens värden. Deras långa erfarenhet av försäljning och service av elektriska och lätta transportfordon gör dem till det perfekta valet för att vi ska kunna möta behoven av e-mobilitet hos ett brett spektrum av kunder inom företags- och kollektivtrafiksektorn i Sverige.”

Martin Rada LEVC Managing Director Europe, säger: